Η δύναμη των δηλώσεων


ο βατραχοςΕν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος είναι η αρχή.  Η αρχή της δημιουργίας είναι ο λόγος. Ο Θεός είπε να γεννηθεί φως και γεννήθηκε το φως. Σε κάθε βήμα της δημιουργίας τα πάντα γίνονται με τον λόγο. Ακόμη κι όταν πλάστηκε ο Αδάμ, ο Θεός τον κάλεσε να ονομάσει τα ζώα και μ’ αυτό τον τρόπο να τα εξουσιάσει. Ακόμη κι αν δεν πιστεύει κάποιος σε όσα μας έχουν μάθει για την δημιουργία και θεωρεί ότι αποτελούν θρησκευτικές δοξασίες δεν μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός ότι υπάρχουν μυστικοί κώδικες μέσα σε όλα αυτά και άσχετα με την πίστη αξίζει τον κόπο να γίνει κάποιος καλός παρατηρητής.

Σ’ αυτές τις σελίδες δεν θα αναλύσουμε θρησκευτικές έννοιες περί ύπαρξης του Θεού και τι είναι Θεός γιατί θα ξεφύγουμε από το θέμα. Αυτό που μας αφορά είναι η δύναμη του λόγου η οποία είναι γνωστή στους κάτοχους πανάρχαιων γνώσεων οι οποίοι  κεκαλυμμένα προσπάθησαν πολλές φορές να ρίξουν έστω και ελάχιστο φως στο σκοτάδι. Ούτε η σπηλιά του Αλί Μπαμπά και των Σαράντα Κλεφτών υπήρξε ούτε θα άνοιγε ποτέ με την φράση <<Σουσάμι άνοιξε>>. Είναι δυνατόν να ανοίξει ένα πέρασμα με μια φράση; Συμβολισμοί σαν κι αυτόν υπάρχουν πολλοί σε μυθιστορήματα που προσπαθούν να φανερώσουν την δύναμη του λόγου και του ήχου.

Ο χειρισμός του λόγου έχει δύναμη και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε μια επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους  ή για να το διατυπώσω καλύτερα είναι το μέσο της επικοινωνίας με το οποίο ο καθένας προσπαθεί να εκφράσει κάτι και να εκφραστεί. Χρησιμοποιείται από όλους με οποιοδήποτε τρόπο έτσι ώστε να πείσει τον συνομιλητή του και ανάλογα με την έκβαση του διαλόγου χρωματίζει την φωνή του και υψώνει ή χαμηλώνει την ένταση της.

Η χρήση των δηλώσεων δια μέσου του λόγου έχει σαν σκοπό να χαρακτηρίσουμε μια κατάσταση έναν άνθρωπο ή ένα αντικείμενο. Από τα παιδικά μας χρόνια ακόμη ακούγονται οι πρώτες δηλώσεις στην ζωή μας που απευθύνονται σε μας απ’ τους γονείς μας. «Είσαι πολύ έξυπνος» ή αντίστοιχα «είσαι χαζός» άλλοτε πάλι συλλαμβάνουμε τους γονείς να μιλάνε χαμηλόφωνα μεταξύ τους γι εμάς. «Τι όμορφο παιδί που έχουμε!!» και άλλα πολλά θετικά ή αρνητικά.

Αργότερα έρχεται η σειρά των φίλων και γνωστών μας να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις άλλοτε επαινετικές και άλλοτε υποτιμητικές. Μετά ακολουθούν αυτές των δασκάλων μας και ούτω καθεξής. Εννοείται πως κι εμείς με την σειρά μας κάνουμε το ίδιο προς τους άλλους αλλά και προς τον εαυτό μας.

Αυτές οι τελευταίες που απευθύνονται από εμάς σε εμάς έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τις άλλες, διότι τις ξένες μπορεί να τις απορρίψουμε εφόσον δεν μας συμφέρουν, αλλά με τις δικές μας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά κι η αιτία είναι πως τις θεωρούμε δεδομένες αλλιώς δεν θα τις είχαμε κάνει.

Δηλώσεις υπάρχουν θετικές αλλά και αρνητικές. Αμφότερες έχουν δημιουργικό ρόλο και χτίζουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα μας και αποκρυσταλλώνουμε την προσωπικότητα μας ανάλογα ποιες , πως και γιατί τις υιοθετούμε. Εντελώς ακαδημαϊκά ή και επιστημονικά αν θέλετε, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, η δουλειά αυτού του βιβλίου όμως είναι να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να δείξει σε όλους τι μπορεί να συμβεί στην ζωή του καθενός εξ αιτίας της αποδοχής μιας θετικής ή αρνητικής δήλωσης.

Ο λόγος των δηλώσεων είτε από τους άλλους είτε κυρίως από εμάς προς εμάς εμπεριέχει μια δόνηση ηχητικής μορφής αυτή την φορά με την οποία καλούμε το σύμπαν να υλοποιήσει το περιεχόμενο τους. Το σύμπαν ακούει μέσω των δονήσεων και βάζει σε λειτουργία τους μηχανισμούς πραγματοποίησης των δηλώσεων μας. «Ζήτησε και θα σου δοθεί». Οι θετικές δηλώσεις θα φέρουν θετικά αποτελέσματα και οι αρνητικές αρνητικά γιατί  πάνω απ’ όλα το σύμπαν συμφωνεί με όσα δηλώνουμε άλλωστε δεν έχει λόγο να κάνει το αντίθετο. Εφόσον εμείς το δηλώνουμε για το σύμπαν περισσεύει. Προφανώς αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό. Είναι απλό, όταν οι δηλώσεις μας επαναλαμβάνονται τότε σταδιακά γίνονται πεποιθήσεις  γιατί ουσιαστικά υπάρχει μέσα στην δήλωση μας η πίστη πως αυτό που λέμε ισχύει. Πολλές φορές είμαστε επηρεασμένοι από δηλώσεις φίλων ή συγγενών που συνδυάζονται ή επιβεβαιώνονται και από τα γεγονότα που ζούμε την δεδομένη στιγμή και τότε τείνουμε να επαναλαμβάνουμε και να αποδεχόμαστε το περιεχόμενο τους. <<Ναι έτσι είναι>> ή <<Τελικά έχεις δίκιο>>.

Εκείνη την στιγμή όσο κι αν δεν το συνειδητοποιούμε δίνουμε ενέργεια στην ήδη δυνατή δήλωση κι αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε επειδή το σύμπαν περιμένει από εμάς το οκ για να προχωρήσει. Αν εμείς αντί να επιβεβαιώνουμε απορρίπτουμε την αρνητική  δήλωση με μια άλλη θετική τότε η πρώτη θα έχανε την δύναμη της, αλλά αυτή η αποδοχή εκ μέρους μας τι άλλο θα περιμέναμε να πετύχει εκτός απ’ αυτό που η δήλωση περιέχει;

«Είμαι αποτυχημένος».  Αφού εμείς ποτίζουμε τον εαυτό μας με αυτό το αρνητικό πιστεύω τι θα έπρεπε να λάβουμε κατά την γνώμη σας; Μήπως περιμένουμε κάποιο αόρατο χέρι να μας χαϊδέψει απαλά στο κεφάλι και να μας πει: «Όχι καλό μου κάνεις λάθος». Αυτό ξεχάστε το γιατί δεν πρόκειται να συμβεί, αντιθέτως αυτός ο αόρατος  φίλος θα κουνήσει καταφατικά το κεφάλι του και θα συμφωνήσει μαζί μας λέγοντας ψιθυριστά: «Για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις».

Ποτίζουμε το είναι μας με αρνητικές δηλώσεις τις χρωματίζουμε με επίσης αρνητικό συναίσθημα και το σύμπαν μας ανταποδίδει αυτή την συσκευασία εκτελώντας το έργο του. Ζητήσαμε και λάβαμε αυτό που δηλώσαμε.

Ο λόγος είναι δύναμη και η δήλωση είναι λόγος που περιέχει μια εντολή. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε πολύ καλά γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα νόμο του σύμπαντος, τον νόμο των δηλώσεων.

Το σύμπαν μας παρακολουθεί , μας αφουγκράζεται ανά πάσα στιγμή και συνεχώς συνωμοτεί υπέρ μας για να ικανοποιήσει τις δηλώσεις μας.  Δουλεύει ασταμάτητα αναζητώντας τον τρόπο με τον οποίο θα ικανοποιήσει αυτό που έχουμε δηλώσει. Είναι αποδεδειγμένο πως θα φέρει δίπλα μας όλους αυτούς που θα επιβεβαιώσουν αυτά που έχουμε πει, όλους αυτούς που θα μας κάνουν αυτό που έχουμε πει. Καταστάσεις και γεγονότα θα διαδραματίζονται γύρω μας με πρωταγωνιστή εμάς σε ένα ρόλο που εμείς ζητήσαμε να παίξουμε. Το πιο σίγουρο τελικά είναι ότι θα ζούμε με το νόημα των δηλώσεων μας.

Έχετε συναντήσει πολλούς ανθρώπους να δηλώνουν ότι φοβούνται αλλά να είναι θαρραλέοι; Έχετε συναντήσει ανθρώπους που καθημερινά δηλώνουν πως δεν μπορούν να τα καταφέρουν σε κάτι και ξαφνικά εντελώς αδικαιολόγητα να πετυχαίνουν θεαματικές αλλαγές; Μήπως διακρίνεται σ’ αυτούς ένα δισταγμό κι ένα τρέμουλο σε ότι κάνουν; Μήπως σας έχουν κουράσει με τα συνεχόμενα παράπονα του τρόπου με τον οποίο τους φέρεται η ζωή; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και πολλοί ακόμη με διαφορετικά προβλήματα κάνουν ένα μεγάλο λάθος: Δηλώνουν επαναλαμβάνοντας καθημερινά οτιδήποτε αρνητικό για τον εαυτό τους , το παγιώνουν μέσα τους και πορεύονται μ’ αυτό σε όλη τους την ζωή.

Ούτε για μια στιγμή δεν σκεφτήκανε πως είναι δέσμιοι των δηλώσεων τους. Ούτε μια στιγμή δεν τολμήσανε να πετάξουν από πάνω τους αυτό μίζερο πέπλο που τους κλείνει τα μάτια. Ούτε μια στιγμή δεν πιστέψανε στον πραγματικό τους εαυτό, αυτόν που κρύβεται μέσα στον καθένα μας και τον έχουμε κουκουλώσει με όλα τα αρνητικά πιστεύω μετατρέποντας έτσι έναν γίγαντα σε κακάσχημο κι ανήμπορο νάνο. Γιατί; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Γιατί αρχικά δώσατε βάση σε όλες τις ηλίθιες δηλώσεις που κάνανε για σας και στην συνέχεια τις παραδεχθήκατε και τις επαναλάβατε στον εαυτό σας. Μόνο που όσο μόνοι κι αν είσαστε εκείνη την στιγμή που μιλούσατε στον εαυτό σας κάποιος σας άκουγε και φρόντιζε πάντα να σας υπηρετεί κι αυτός νόμιζε ότι έτσι σας κάνει όλα τα χατίρια.

Είναι  όλα αυτά αρκετά για να μας κάνει πιο προσεκτικούς σε ότι δηλώνουμε και πως το δηλώνουμε; Θέλουμε να αλλάξουμε ζωή τώρα; Θέλουμε να πετύχουμε τα πάντα; Τα έχουμε όλα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε; Ώρα λοιπόν να αρχίσουμε να προσέχουμε τι λέμε και πως το λέμε. Δεν είναι αρκετό να κάνουμε θετικές δηλώσεις αλλά πρέπει να τις διατυπώνουμε με τον σωστό τρόπο.

Εξηγώντας τα παραπάνω θα σας δώσω ένα παράδειγμα θετικής δήλωσης που μπορεί να την εκλάβει το σύμπαν ως αρνητική και τελικά να μας δώσει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένουμε. Η δήλωση δεν θα αποτύχω και όλες όσες έχουν μπροστά την φράση δεν θα , μπορεί να μας φαίνονται θετικές ή με θετική κατεύθυνση αλλά εντέλει είναι αρνητικές. Η αιτία βρίσκεται στην λέξη που εκφωνούμε και όχι στο νόημα που θέλουμε να δώσουμε. Η παραπάνω δήλωση ερμηνευτικά σημαίνει πως θα πετύχω αλλά δεν ακούγεται έτσι και το σύμπαν δεν κάθεται να κάνει εννοιολογικές αναλύσεις και επεξηγήσεις ακούει τις λέξεις που λέμε και μόνο αυτές δεν καταλαβαίνει από αρνητικά μόρια του τύπου δεν. Στην παραπάνω δήλωση το σύμπαν άκουσε την λέξη αποτύχω και αρχίζει να δουλεύει γι εμάς πάνω σ’ αυτή ενώ εμείς εννοούσαμε το αντίθετο ακριβώς.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι πρέπει να δηλώνουμε αυτό εννοούμε και όχι με την αντίστοιχη λέξη και να μην αφήνουμε στο σύμπαν να εννοήσει αυτό που θέλουμε. Σύμφωνα με αυτό η παραπάνω ατυχής δήλωση πρέπει να γίνει <<θα πετύχω>> ακόμη καλύτερα και θα εξηγήσω το γιατί <<είμαι πετυχημένος σε ότι κάνω>>. Η αλλαγή που κάναμε από το θα στο είμαι έχει μεγάλη αξία και έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σύμπαν δεν μετράει τον χρόνο όπως εμείς, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέτρηση χρόνου είναι ανθρώπινη επινόηση γιατί δεν μπορούμε να τον κατανοήσουμε. Το σύμπαν όμως δεν γνωρίζει παρελθόν και μέλλον γι αυτό το κάθε τι γίνεται τώρα τούτη την στιγμή ενώ γι εμάς θα γίνει αύριο ή έγινε χθες αλλά συμβαίνει και τώρα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να μιλήσουμε στην γλώσσα που αυτό καταλαβαίνει διαφορετικά θα υπάρξει ένα σημαντικό πρόβλημα. Το σύμπαν και πάλι θα μας δώσει αυτό που ζητάμε αλλά εμείς δεν θα το ζούμε γιατί απλά <<θα>> το ζήσουμε αλλά πάντα θα υπάρχει αυτό το <<θα>> και εμείς τελικά δεν το ζούμε αλλά το σύμπαν θεωρεί ότι μας το έδωσε όπως βέβαια το ζητήσαμε και έκλεισε τον φάκελο με την δήλωση μας.

Ας κάνουμε τα πράγματα λοιπόν απλά και αναλυτικά. Χρησιμοποιούμε πάντα θετικές δηλώσεις με όλη την σημασία της λέξης και τις τοποθετούμε χρονικά σε ενεστώτα χρόνο σαν να είναι γι εμάς κάτι που γίνεται τώρα και είναι δεδομένο. Αποφεύγουμε τις μακροσκελείς φράσεις γιατί γίνονται δυσνόητες και εγκυμονεί ο κίνδυνος να υπάρχουν ασάφειες και αντιθέσεις.

Ο νόμος των δηλώσεων είναι άλλος ένας ισχυρός συμπαντικός νόμος και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε προς όφελος μας. Μπορούμε αν θέλουμε να αγνοήσουμε την ύπαρξη του απορρίπτοντας όλα όσα γράφτηκαν ως εδώ αλλά αυτό δεν θα αλλάξει με τίποτα την δράση του. Εκείνος θα υπάρχει και θα λειτουργεί με τον τρόπο που ξέρει είτε το θέλουμε είτε όχι. Μπορούμε επίσης να γελάσουμε υποτιμητικά με όλες αυτές τις θεωρίες και να κλείσουμε τώρα το βιβλίο με την πίστη ότι όσα μας συμβαίνουν δεν έχουν καμία σχέση με συμπαντικούς νόμους και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. Πιστέψτε με και πάλι δεν θα αλλάξει τίποτε. Αν αφήσετε να πέσει ένα μήλο απ’ το χέρι σας θα πάει προς τα κάτω είτε το πιστεύετε είτε όχι. Όσο αληθινός είναι ο νόμος της βαρύτητας στην φυσική άλλο τόσο αληθινός και ισχυρός είναι κι ο νόμος των δηλώσεων στο ενεργειακό πεδίο η διαφορά είναι ότι κάποτε ο Νεύτων κατανόησε τον πρώτο νόμο ενώ τους συμπαντικούς τώρα αρχίζουμε σιγά-σιγά να τους ανακαλύπτουμε.

Συνεχίζουμε λοιπόν αυτό το κεφάλαιο γι όσους θέλουν να μεταμορφωθούνε και να ζήσουν μια άλλη ζωή πιο όμορφη και γι όσους μπήκανε στο νόημα πως κάποιοι πετυχαίνουν πράγματα τα οποία στα μάτια μας φαντάζουν σαν θαύματα.

Αλλάζοντας τις δηλώσεις μας αλλάζουμε την ζωή μας. Έτσι απλά; Θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας. Σας ενδιαφέρει στα αλήθεια αν γίνεται έτσι απλά ή αν όντως γίνεται; Θα σας απαντήσω ότι πρώτον γίνεται και δεύτερον ότι γίνεται σχετικά απλά και ανάλογα με το μέγεθος της αρνητικής συσσώρευσης δηλώσεων στην ζωή μας. Το πόσο απλά θα μεταμορφώσουμε την ζωή μας εξαρτάται από πόσο χάλια καταφέραμε να την κάνουμε. Τώρα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι για τα γήινα χρονικά δεδομένα θα χρειασθεί κάποια συστηματική δουλειά που θα σας παρουσιάσω παρακάτω. Μέσα από αυτές τις γραμμές δεν πραγματευόμαστε σπουδαία και φουσκωμένα λόγια ούτε παραμύθια της Χαλιμάς. Σκοπός είναι να πείσουμε τους ενδιαφερόμενους ότι όλα γίνονται και να δείξουμε το πώς. Δεν θα πούμε ότι κρατάμε ένα τηλεκοντρόλ που πατώντας τα πλήκτρα αλλάζει ο κόσμος αλλά είναι βέβαιο ότι πατώντας τα κατάλληλα πλήκτρα συστηματικά και χωρίς αμφιβολίες θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να αλλάζουμε τον κόσμο μας και όταν η πρώτη έστω και μικρή  αλλαγή γίνει ορατή μπροστά μας να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα γεγονότων ανάλογα με τις δηλώσεις που κάναμε.

Από σήμερα κιόλας ξεκινήστε αλλάζοντας τον τρόπο που μιλάτε γι τον εαυτό σας. Είστε παχύσαρκος; Είστε άσχημος; Είστε φτωχός; Όλα αυτά σας συνέβησαν γιατί δηλώσατε ότι έτσι είστε ή γιατί πιστέψατε αυτά που οι άλλοι σας είπανε και σκύψατε το κεφάλι βουτώντας τα λόγια τους στην θλίψη.

Μάθημα πρώτο: Είμαστε ότι δηλώνουμε και ότι δηλώσεις αποδεχόμαστε. Συνεπώς αν θέλουμε να είμαστε πλούσιοι, έξυπνοι, ευτυχισμένοι, όμορφοι, υγιείς , να έχουμε ωραίο σώμα και να πετυχαίνουμε σε όλα  τότε κάθε πρωί που θα αντικρίζουμε το φως της ημέρας και μέχρι να έρθει το βράδυ θα κάνουμε αυτές τις δηλώσεις: <<Είμαι πλούσιος ή όμορφος ή υγιής ή έξυπνος ή ευτυχισμένος ή επιτυχημένος. Πριν φύγουμε για την δουλειά μας αφού πλύνουμε το πρόσωπο μας ας κοιτάξουμε με ένα όμορφο χαμόγελο τον εαυτό μας στον καθρέφτη κι ας κάνουμε μια από τις παραπάνω δηλώσεις ανάλογα ποια μας ενδιαφέρει περισσότερο.  Κάθε πρωί για λίγα λεπτά μπροστά στον καθρέφτη χωρίς αμφιβολίες με ένα τεράστιο χαμόγελο και χειρονομίες αυτοπεποίθησης κάνουμε μια θετική δήλωση που βαθιά μέσα μας είναι η κρυφή μας επιθυμία. Προσέξτε δεν λέμε θέλω ή θα μου άρεσε να είμαι αλλά ΕΙΜΑΙ.

Μάθημα δεύτερο: Απορρίπτουμε όλες τις αρνητικές δηλώσεις που κάνουν οι άλλοι για εμάς και μας γεμίζουν θλίψη και ανασφάλεια. Η αποδοχή ενεργοποιεί τον νόμο της έλξης και μας φέρνει συνεχώς αυτό που περιέχει η δήλωση. Ακόμη κι αν δεν βγήκε απ’ τα δικά μας χείλη παίρνει ενέργεια από την συγκατάθεση μας. Οι αρνητικές δηλώσεις των άλλων δυστυχώς δεν δείχνουν αγάπη, δεν θέλουν το καλό μας ακόμη κι αν ακούγονται με ύφος συμβουλευτικό ή παρηγορητικό δεν παύουν να είναι αρνητικές και να προσπαθούν να διαμορφώσουν τα πιστεύω μας.  Προσοχή δεν αντιπαρέρχονται ούτε χάνουν την δύναμη τους με το να φωνάξουμε <<όχι δεν είμαι άσχημος κλπ>>γιατί κάνουμε το λάθος να δηλώνουμε πάλι με αρνητική λέξη. Χρησιμοποιούμε ευγενικά θετικές δηλώσεις του τύπου; «Σ΄ ευχαριστώ αλλά είμαι μια χαρά ή Εγώ πιστεύω ότι κάθε μέρα ολοένα  ομορφαίνω κλπ».

Αν πιστεύετε παρόλα αυτά ότι αυτοί οι άνθρωποι σας αγαπάνε αλλά δεν έχουν τον κατάλληλο τρόπο να σας βοηθήσουν και θέλετε να μείνουν κοντά σας επειδή και σεις τους αγαπάτε δώστε τους να διαβάσουν αυτό το βιβλίο για να διαπιστώσουν ότι κάνουν άθελα τους κακό.

Προσπαθείτε με την σειρά σας να μην κάνετε αρνητικές δηλώσεις σε βάρος άλλων ούτε να συνηγορείτε σε αρνητικές δηλώσεις που έχουν να κάνουν με κοινωνικά προβλήματα. Παράδειγμα σε περιόδους οικονομικής κρίσης θα ακούσετε να λένε κάποιοι γνωστοί σας . «Δυστυχώς υπάρχει κρίση» εσείς καλό είναι να αλλάξετε κουβέντα και όχι να συμφωνήσετε λέγοντας «Ναι δυστυχώς υπάρχει». Ο καθένας ζει αυτό που αποδέχεται με τις δηλώσεις του.  Όλοι όσοι δια βοής συμφωνούν με όσα κάποιοι δηλώνουν και επαναλαμβάνουν με την σειρά τους τις ίδιες δηλώσεις ζούνε κι αυτοί ότι και οι υπόλοιποι. Θα με ρωτήσετε «Μα καλά όταν οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι υπάρχει κρίση λένε ψέματα;» Εγώ θα ήθελα να απαντήσω  ρωτώντας  με την σειρά μου η οικονομική κρίση είναι επιλεκτική και ακουμπάει όσους π.χ έχουν χαλασμένα δόντια ή μεγάλη μύτη ή μήπως έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος του ύψους κλπ. Ο κύριος  Γουόρεν Μπάφετ πολυεκατομμυριούχος στις Η.Π.Α έχει δηλώσει ότι όταν οι άλλοι βλέπουν μια οικονομική κρίση εγώ πλουτίζω ακόμη περισσότερο. Προσέξτε την δήλωση του και θα καταλάβετε πολλά. Που πάει το χρήμα σε περιόδους κρίσεων μήπως τρυπώνει σε κάποιο υπόνομο και παίζει κρυφτούλι ή μήπως στις τσέπες κάποιων φουσκώνοντας ακόμη περισσότερο το πορτοφόλι τους.  Γιατί σ’ αυτούς και όχι σε κάποιους άλλους; Μήπως γιατί η ζωή είναι άδικη; Όχι αγαπητοί μου αναγνώστες. Η ζωή δεν δημιουργεί και δεν ανακατεύεται πουθενά. Εμείς την πλάθουμε και είμαστε άξιοι για το κάθε τι. Εμείς είμαστε αυτό που αποκαλούμε ζωή.

Μάθημα τρίτο. Αμπαλάρετε τις θετικές σας δηλώσεις με πίστη και συναίσθημα. Αν και θα μιλήσουμε παρακάτω γι αυτά τα δύο «εργαλεία» καλό είναι και επειδή μπορεί πολλοί από εσάς να αρχίσετε να εξασκείσθε από αυτή τη σελίδα να πούμε κάποια σημαντικά πράγματα. Τα πιο ισχυρά εργαλεία επιβεβαίωσης των δηλώσεων μας είναι η πίστη και το συναίσθημα. Είναι κάτι παραπάνω ,είναι και οι δύο νόμοι του σύμπαντος.

Οποιαδήποτε δήλωση κι αν κάνουμε πρέπει να την πασπαλίσουμε με λίγη πίστη και μπόλικο συναίσθημα. Λέω λίγη πίστη γιατί στην αρχή μπορεί να μας φανεί δύσκολο να πιστέψουμε αυτό που δηλώνουμε αλλά σταδιακά κάτι μέσα μας θα αλλάξει. Σημαντικό είναι να πιστέψουμε στο αποτέλεσμα της δήλωσης μας και να αφήσουμε κατά μέρος αυτό που βλέπουμε στο τώρα. Ασχολούμαστε μ’ αυτό που δηλώσαμε κι όχι με αυτό που πιθανόν να δείχνει ο καθρέφτης ή η κατάσταση που ζούμε. Εστιάζουμε την πίστη μας στο αύριο και όχι στο τώρα παρόλο που οι δηλώσεις μας γίνονται σε ενεστώτα χρόνο. Αυτό θα διευκολύνει πάρα πολύ τον εαυτό μας να αποδεχθεί την δήλωση και αν τυχόν αντιδρούσε σε ότι του λέγαμε σιγά-σιγά να συνηθίσει την νέα κατάσταση που του υποδεικνύουμε σαν να ήταν ήδη γεγονός. Με λίγα λόγια τις πρώτες μέρες θα είναι σαν να παίζουμε θέατρο, θα προσποιούμαστε συνεχώς δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό.

Αφού δουλέψουμε με την πίστη σειρά έχει το συναίσθημα. Κατά την διάρκεια των δηλώσεων που κάνετε ίσως η ψυχολογική σας κατάσταση να μην είναι η καλύτερη που θα θέλατε αλλά ακόμη κι έτσι θα βγείτε κερδισμένοι διότι είστε σε θέση να αντιληφθείτε από πρώτο χέρι την δύναμη των συναισθημάτων. Τι είναι αυτό που σας σφίγγει απαίσια το στομάχι και σας εμποδίζει να αναπνεύσετε όμορφα και χαλαρά; Το άγχος ή θλίψη; Τώρα ξέρετε τι είδους δόνηση εκπέμπετε στο σύμπαν και τι πρόκειται να καλέσετε στην ζωή σας αν συνεχίσετε έτσι.

Αντιλαμβανόμενοι την αξία των συναισθημάτων και πόσο πολύ επηρεάζουν τα ζωτικά μας όργανα αρνητικά ή θετικά είστε πλέον συνειδητοποιημένοι να επιλέξετε τι από τα δύο δικαιούστε σ’ αυτή τη ζωή. Την θλίψη ή την χαρά;

Δώστε δύναμη στην δήλωση σας κάνοντας τον εαυτό σας να δονηθεί από χαρά. Θυμηθείτε παλιές χαρούμενες στιγμές, δείτε μια σπαρταριστή κωμωδία και κάντε τις δηλώσεις σας με πίστη και συναίσθημα. Πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε χαρούμενοι επειδή πιστεύετε ότι θα λάβετε αυτό που δηλώνετε.

Μάθημα τέταρτο. Ο επιμένων νικά. Αφήστε τον χρόνο να δουλέψει υπέρ σας χωρίς να κοιτάτε το ημερολόγιο και τις ώρες αναμένοντας τα αποτελέσματα των δηλώσεων σας. Το σύμπαν εργάζεται για σας ασταμάτητα παρακολουθώντας ανελλιπώς τις αντιδράσεις σας. Ακόμη κι αν μια στιγμή διστάσετε θα το κάνετε να φρενάρει την αποστολή του. Προσπαθήστε ακούραστα με επιμονή να το βομβαρδίζετε με θετικές δηλώσεις. Η ζωή σας θα αλλάξει η συμπεριφορά σας θα αλλάξει κάποιοι γύρω σας θα αναρωτηθούν πως έγινε αυτό, εσείς ξέρετε και είστε πολύ κοντά στο τέρμα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπασμούς αθόρυβα και ταπεινά αλλά με πίστη και συναίσθημα και προπάντων επιμονή.

Ασχοληθείτε με μια συγκεκριμένη δήλωση με τον τρόπο που προαναφέραμε τουλάχιστον  επί εικοσιμία  ημέρες , αριθμός που θα αναφέρουμε σε άλλο κεφάλαιο την σημασία του.

Επίσης μπορείτε πέρα από τις δηλώσεις μπροστά στον καθρέφτη να λέτε φωναχτά την δήλωση σας όσο μπορείτε κι όπου μπορείτε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα από δεκαπέντε φορές την δήλωση που έχετε διαλέξει. Αν αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας του χώρου που βρίσκεστε και δεν θέλετε να σας ακούνε οι άλλοι μπορείτε να τις γράψετε σε ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα πάλι τρεις επί δεκαπέντε φορές.

Άλλη μια μέθοδος πάρα πολύ επιτυχημένη είναι να λέτε φωναχτά τις δηλώσεις σας το πρωί καθώς ξυπνάτε λίγο πριν σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι και είστε ακόμη χαλαροί και το βράδυ λίγο πριν σας πάρει ο ύπνος. Τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα είναι τα πλέον κατάλληλα όπως θα δούμε στην συνέχεια του βιβλίου για να λειτουργήσουν οι δηλώσεις μας.

Τέλος μπορείτε να τις ηχογραφήσετε σε ένα mb3 ή ένα cd και να το ακούτε όταν οδηγάτε χωρίς να δίνετε σημασία στην ηχογραφημένη δήλωση αλλά στην οδήγηση, η δήλωση κάνει την δουλειά της και χωρίς να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σ’ αυτήν. Αυτό είναι και το μυστικό των διαφημίσεων διότι τις περισσότερες φορές είμαστε αφηρημένοι και έχουμε την τηλεόραση ανοικτή και λίγο μετά μπορεί να επαναλαμβάνουμε το τραγούδι από κάποιο σποτ ή την ίδια την διαφήμιση χωρίς να θυμόμαστε τον λόγο. Αν  πάλι σας αρέσει μελοποιήστε τις δηλώσεις σας παραφράζοντας κάποιο αγαπημένο σας τραγούδι.

Όλα έχουν την εξήγηση τους και συνεχίζοντας την ανάγνωση θα κατανοείτε όλο και περισσότερα για την ανθρώπινη μηχανή μέχρι να αντιληφθείτε πλήρως ποιες και πόσες δυνάμεις βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα μας και γιατί είμαστε ικανοί στην κυριολεξία να κάνουμε θαύματα.

Ο νόμος των δηλώσεων πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο θετικά γιατί ο λόγος έχει τρομερά δημιουργική δύναμη. Ξεχάστε μια για πάντα τις αρνητικές δηλώσεις ακόμη και αν σας θεωρήσουν ρομαντικούς ή ελαφρόμυαλους. Στο κάτω- κάτω δεν είστε υποχρεωμένοι να βλέπετε τα πράγματα με τα απαισιόδοξα μάτια των άλλων ούτε πρέπει να ζήσετε τις μίζερες ζωές των άλλων. Μη παρασύρεστε από απαισιόδοξες προβλέψεις και παραπονεμένες δηλώσεις. Βοηθήστε τον συνάνθρωπο σας όσο μπορείτε αλλά μην αποδέχεσθε την μεμψιμοιρία του. Πέρα από την οικονομική αρωγή που μπορείτε να προσφέρετε στους άλλους είναι ακόμη πιο χρήσιμο και εποικοδομητικό να τους βοηθήσετε να αλλάξουν άποψη για την ζωή και στάση απέναντι της.

Πάρτε τώρα αμέσως ένα τετράδιο κι ένα στυλό και καθίστε σε μια ήσυχη γωνιά του σπιτιού σας. Αδειάστε το μυαλό σας από κάθε σκέψη όσα προβλήματα κι αν έχετε, θυμηθείτε ότι όλα έχουν μια λύση και ένα αίσιο τέλος. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές χαλάρωσης και διώξτε κάθε αρνητικό συναίσθημα. Τώρα αφού έχετε ηρεμήσει αρκετά σκεφτείτε για λίγο τι θα θέλατε αυτή τη στιγμή πάρα πολύ. Τι θα ήταν αυτό που αν το είχατε (αντικείμενο ή κατάσταση) θα σας έκανε ευτυχισμένους. Δοκιμάστε για λίγο νοερά την αίσθηση που σας χαρίζει η απόκτηση του και στη συνέχεια γράψτε στο τετράδιο μια θετική δήλωση που να δείχνει ότι ζείτε ήδη το γεγονός ή αποκτήσατε αυτό που θέλατε αρχίζοντας έτσι;

ΕΙΜΑΙ……….ή

ΕΧΩ……..

Αυτό που τελικά θα γράψετε θα είναι η δήλωση με την οποία πρέπει να εξασκηθείτε για εικοσιμία ημέρες χωρίς να ξεχάσετε να μιλάτε πάντα θετικά για οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s